Коворкінг з учнями 7-10 класів

Сьогодні на базі лабораторій кафедри біохімії та біотехнології відбулася профорієнтаційна зустріч учнів ліцею номер один міста  Бурштин та Ліцею номер сімнадцять  міста Івано-Франківськ. Таку зустріч провела доцент нашої кафедри Олександра Абрат разом із колегами доцентом Віктором Гусаком та викладачем Ігорем Юркевичем. Зустріч відбувалася у вигляді коворкінгу (в межах біологічного коворкінгу на рівні всіх кафедр Факультету природничих наук під керівництвом Неоніли Долинко).

Цікаво, що коворкінг – відносно новий термін, який все частіше зустрічається для означення спільної роботи людей, які можуть мати різні інтереси (від англійських «collaboration» і «working» ).  У контексті профорієнтаційних зустрічей він окреслює спільну роботу учнів різного віку та інтересів без чіткого регламенту та у невимушеній атмосфері. Така робота дозволяє  знайти однодумців,  сприяє їхньому кооперуванню та полегшує розуміння тієї чи іншої сфери роботи. В цьому випадку викладач сприймається як колега по роботі, який радить, підказує і тільки допомагає, не оцінюючи вміння/невміння учасників. Учні різного віку вчаться не тільки співпрацювати, а й мають нагоду оцінити потенціал закладу в якому працюють, що може стати плацдармом для освоєння в майбутньому уже їхньої професії.

В межах сьогоднішнього коворкінгу учні познайомилися з роботою різноманітного обладнання лабораторій кафедри біохімії та біотехнології,  опанували навички самостійної роботи в лабораторії з біохімічного, біотехнологічного та медичного боку. Вони провели дослідження по виявленню різних  компонентів у продуктах харчування, навчилися виготовляти мікропрепарати та оцінювати окремі фізіологічні параметри здоров’я людини, побачили технологію мікроклонального розмноження рослин.

Учні також отримали скормні подарунки з проростками бананів і ожини, вирощені шляхом мікроклонального розмноження,  а також брошури по здоровому харчуванню підлітків.

Наступні етапи коворкінгу за участю кафедр факультету природничих наук будуть не менш цікавими!!!!!