Доцент Олег Лущак разом з колегами з університету пройшов навчання з перевірки наукових досліджень та індивідуальної кібербезпеки в м. Прага

30-31 травня завідувач кафедри управління та бізнес-адміністрування Ірина П‘ятничук, доцент кафедри управління та бізнес-адміністрування Антоніна Томашевська та доцент кафедри біохімії та біотехнології Олег Лущак в м. Прага, Чехія пройшли конкурсний відбір та взяли участь в дводенному навчанні з перевірки наукових досліджень, індивідуальної кібербезпеки та безпеки знань для українських дослідників.

Організаторами заходу були: Department of state United States of America, Science technology centre in Ukraine, Coalescion.

Спікерами були провідні фахівці у сфері кібербезпеки з США, Індії, Аргентини.

Навчання з перевірки наукових досліджень, індивідуальної кібербезпеки та безпеки знань для українських дослідників пройшли 33 українських науковці. Здобуті під час навчання знання будуть впроваджуватись в практичну діяльність задля нашої безпеки та миру, адже кібербезпека – один із ключових аспектів життя в інформаційну добу. Вона як освітня спеціальність і як фах, є порівняно новою і їй притаманний стрімкий розвиток, тому важливо вивчати усі внутрішні та зовнішні аспекти її роботи.