Профорієнтаційна зустріч у ліцеї № 22

8 листопада 2023 року в ліцеї № 22 Івано-Франківської міської ради співробітники кафедри біохімії та біотехнології провели ознайомчий захід для учнів 9-11 класів.

Доцент кафедри біохімії та біотехнології Віктор Гусак розповів учням про підхід до навчання «від науки» – максимальне залучення студентів до наукових досліджень. Учням продемонстрували обладнання кафедри і можливості його застосування як в навчанні, так і в роботі за спеціальністю в природничій сфері. Під час зустрічі учням розповіли про актуальність і затребуваність спеціалістів у даній галузі та перспективи працевлаштування в Україні та за кордоном випускників спеціальності 091 Біологія (Біохімія, біотехнологія та методологія біологічних досліджень).

Аспірантки кафедри Мирослава Ватащук та Вікторія Гурза показали учням модельні організми, які використовуються в експериментальній біології – плодові мушки і миші, провели серію експериментів, де учні мали змогу розглянути зразки під бінокуляром. Учні також мали змогу  освоїти процедуру виділення ДНК та розглянути зблизька мікроклональне розмноження рослин.

Учнів, зацікавлених в поглибленні своїх експериментальних навичок в біології, запросили відвідати «Школу юного біохіміка», – навчально-практичний захід для старшокласників, що буде проводитися на базі факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника 24-25 листопада.

Висловлюємо щиру подяку за допомогу в організації заходу заступниці директора ліцею, вчительці біології ШПИРУН Олександрі Василівні