Звітно-наукова конференція на кафедрі біохімії та біотехнології: високі досягнення студентів

Сьогодні кафедра біохімії та біотехнології стала свідком захопливого наукового заходу – звітно-наукової конференції, що об’єднала студентів всіх курсів. Цей захід став важливою платформою для молодих дослідників, які мали можливість поділитися своїми науковими дослідженнями та вислухати роботи своїх колег. Як доповідачі виступили студенти-бакалаври 3-4 курсів та магістранти.
Студенти продемонстрували високий рівень підготовки, представивши результати своїх досліджень, що охопили широкий спектр тем: від визначення амілоїдних фібрил та сульфорафану in vitro з флуоресцентними барвниками, впливу кафетерійної їжі з додаванням броколі на метаболізм мишей до експериментів по моделювання посттравматичного стресового розладу на мишах.
Ця конференція виявилася не лише можливістю для студентів продемонструвати свої наукові досягнення, але й збагатити свої знання, обмінятися ідеями та отримати конструктивний фідбек від викладачів та колег.
Кращими були визначені такі доповіді: “Вплив проростків броколі та кафетерійної дієти на експресію маркерів запалення, систем детоксикації ксенобіотиків та регуляторів метаболізму в печінці мишей” студентки І курсу ОР «магістр» Дар’ї Додон (I місце), “Імуногістологічний аналіз мозку мишей: досвід німецької лабораторії та наші можливості” студентки ІІІ курсу ОР «бакалавр» Єлизавети Мислюк (ІІ місце), “Сольватохромні барвники для детектування амілоїдних фібрил” студентки ІІІ курсу ОР «бакалавр» Таїсії Кіндрат (ІІІ місце).