Робота ліцеїстки Панашенко Вероніки під керівництвом нашого аспіранта Олега Дем’янчука та директорки Центру освітніх інновацій Марії Починок перемогла у конкурсі “ВРЯТУЙМО ПЛАНЕТУ РАЗОМ!”

24-25 квітня на базі Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради відбувся V міжнародний конкурс “ВРЯТУЙМО ПЛАНЕТУ РАЗОМ!”. У конкурсі перемогла учениця ліцею №10 і вихованка Центру освітніх інновацій, яка виконувала роботу під керівництвом директора Центру освітніх інновацій Марії Починок та аспіранта кафедри біохімії та біотехнології Олега Дем’янчука. Учениця представила свій проєкт біотехнологічного напрямку «PlastiEaters. Порятунок планети за участі личинок». Юна дослідниця запропонувала використовувати личинок чорнотілок Zophobas morio для утилізації полістиролу. Наш аспірант допоміг розібратися з складними біохімічними шляхами травлення полістиролу в організмі личинок.

26 квітня відбулось урочисте нагородження переможців. Також на цьому заході відзначено грамотою внесок кафедри біохімії та біотехнології у популяризації та розвитку STEM напрямків серед школярів. Нагороду отримала завідувач кафедри біохімії та біотехнології – проф. Марія Байляк