Виконавці проєкту “PrePOD” провели домедичне обстеження вчителів Пійлівського ліцею на предмет ризику розвитку цукрового діабету та ожиріння

Доценти Прикарпатського університету Олександра Абрат і Тетяна Микитин та лікар Іван Твердохліб провели домедичне обстеження вчителів Пійлівського ліцею на предмет ризику розвитку у них цукрового діабету та ожиріння.
Ще з серпня 2021 року на території Івано-Франківської області працює мобільна клініка “Здоров’я на колесах”, яка проводить БЕЗКОШТОВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ населення з метою виявлення та пернонізованого консультування осіб із переддіабетом та/або не діагностованим діабетом/надмірною вагою/ожирінням. Робота клініки стала можливою завдяки виконанню транскордонного проєкту “Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету – спільна румунсько-українська програма отримання та поширення знань про здоров’я (PrePOD)” (детально на сайті http://www.prepod.org.ua). Її метою є підвищення обізнаності населення щодо факторів ризику, пов’язаних з надмірною вагою, ожирінням та цукровим діабетом, обстеження дорослих і дітей на місцях та їх персоніфіковане консультування.
29 жовтня 2021 року обстеження провели на території Пійлівського ліцею. Педагогічні працівники прийняли виконавців проєкту із теплом та ентузіазмом. Кожен обстежений отримав індивідуальний звіт про здоров’я та, за потреби, персоніфіковану консультацію лікаря. Особи, які мали ризики розвитку названих захворювань були скеровані до свого сімейного лікаря.