Факультету природничих наук – 25 років!

29 січня, відбулася урочиста Академія з нагоди 25-річного ювілею факультету природничих наук Прикарпатського національного університету Імені Василя Стефаника. Присутніми були керівництво університету, представники місцевої та обласної влади, викладачі та студенти. Модератором виступила заступник декана з наукової та виховної роботи факультету Наталія Бєлова.

На початку урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про українців, які віддали життя за незалежність нашої країни.

Привітав викладачів та студентів з ювілеєм ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда: «Щиро вітаю вас із серйозним ювілеєм! Факультет своєю роботою довів, що природничі науки мають займати належне місце в суспільстві. Ви створили потужні наукові школи, які сьогодні відомі за межами України. Факультет став дуже цікавим полем пілотних проєктів, які пізніше ми використовували в роботі інших факультетів чи інститутів. Ми завжди намагалися сформувати вам ті платформи, які будуть виводити вас на зовсім інший рівень. З цією метою, ми докладали чимало зусиль, щоб наш університет та українська наука отримали Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» на горі Піп Іван. Це унікальне місце для всіх, хто займається біорізноманіттям, екологією, лісовим господарством, метеорологією тощо».

Також ректор подякував тим науковцям та викладачам, які в складні періоди зберегли механізм діяльності університету. В першу чергу, це засновнику школи біохімії, професору Володимиру Лущаку та всім професорам, які відзначилися своїми чималими досягненнями.

«Хочу подякувати колективу факультету природничих наук! Рейтинги, гранти, наукові здобутки це є клопітка праця, яку робить кожен з вас. Всі ми знаємо, що за кожним успішним науковцем та педагогом стоїть команда людей, які поєднані спільною ідеєю та думкою і є фанатами своєї справи. Для того, щоб функціонувала команда має бути мета, яка закладена на перспективу. Вдячні також керівництву нашого університету в особі ректор Ігоря Цепенди за постійну увагу до роботи факультету, за підтримку та швидкість вирішення проблем та прийняття рішень», – підкреслив декан факультету природних наук Віктор Случик.

В процесі дійства декан розповів про історію створення факультету природничих наук та здобутки викладачів, які доклалися до того, щоб факультет розвивався у всіх своїх напрямках.

Приємним моментом урочистостей стало нагородження колективу грамотами та подяками за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток науки та природничої галузі.

Після урочистої частини, розпочалося розширене засідання вченої ради за участі працівників факультету природничих наук, де йшлося про підсумки наукової роботи за 2023 рік.