ОТРИМАНО ГРАНТ НА НАВЧАННЯ УКРАЇНСЬКИХ СТУДЕНТІВ

Команда викладачів/науковців України та Німеччини отримала грант від Німецької Служби академічних обмінів (DAAD) на підтримку навчання українських студентів у період війни. Керівник проєкту – професор Ольга Гаращук (Інститут фізіології Тюбінгенського університету, Німеччина). Співкерівник з української сторони – професор Володимир Лущак, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника).
Проєкт передбачає два інтенсивні онлайн-курси «Інтегрований курс наук про життя» та «Біоінформатика».
🔜Онлайн курс “Інтегрований курс наук про життя” включає лекції та семінари з біохімії, молекулярної біології, біофізики, фізіології, основи мікроскопії, інструментальних методів в біології. Курс розрахований на 150 годин (5 кредитів), які можуть бути зараховані студентам за їх основним місцем навчання. Університети Херсону, Одеси, Харкова, Дніпра та Івано-Франківська вже підтвердили згоду на зарахування кредитів за проходження цього курсу для студентів-бакалаврів біологічних спеціальностей.
Курс читатиме команда викладачів та науковців з Німеччини та України (Прикарпатського, Одеського, Львівського та Дніпровського національних університетів), кожен з яких є спеціалістом в своєму предметі та активно займається науковою діяльністю на світовому рівні.
Курс розрахований на студентів-бакалаврів біологічних спеціальностей будь-якого рівня підготовки, тобто відкритий для реєстрації бакалаврів будь-якого курсу. Після успішної здачі онлайн-іспиту за матеріалами курсу студентам буде видано відповідні сертифікати. Успішним слухачам курсу, а також студентам, що сильно постраждали від війни, виплачуватиметься стипендія в розмірі 600 євро.
Цей курс дозволить студентам не тільки отримати систематичне бачення взаємозв’язків між різними біологічними науками й закрити пробіли в знаннях з окремих предметів. Головна його цінність в тому , що студенти отримають нагоду поспілкуватися з викладачами, що працюють в різних університетах України та ЄС, і краще зрозуміти, що саме важливе для успішної продовження навчання та кар’єри біолога.
– Початок навчання 10.09.2022. Реєстрація відбуватиметься онлайн. Деталі згодом.
🔜Також пропонується окремий курс “Біоінформатика” – це відносно нова дисципліна вчить людей обробляти великі масиви даних отриманих аналізом послідовності ДНК чи масс-спектроскопією. Вона набуває все більшого розвитку в світі і не у всіх університетах Україні викладається на достатньому рівні. Курс біоінформатики особливо стане у пригоді студентам, що планують змінювати університет для навчання в магістратурі й аспірантурі. Тому реєстрація на нього відкрита і для магістрів, і для бакалаврів. Тривалість курсу 6 тижнів (30 годин, 1 ECTS). Після успішної здачі онлайн-іспиту за матеріалами курсу студентам буде видано відповідні сертифікати. Успішним слухачам курсу, а також студентам, що сильно постраждали від війни, виплачуватиметься стипендія в розмірі 200 євро.
Зареєструватися студенти можуть на обидва курси, але стипендія виплачуватиметься лише за одним.