Доповіді студенток кафедри відзначено дипломами на конференції “Інновації в медицині та фармації”

28-30 березня наші студенти взяли участь у 93-й науково-практичній конференції студентів та молодих вчених із міжнародною участю “Інновації в медицині та фармації”. Конференція відбулась на базі Івано-Франківського національного медичного університету. Формат конференції – змішаний.
Студентки представили свої наукові роботи та отримали призові місця, зокрема Федів Христина –  ІІ місце у секції “Біологічна та медична хімія” (тема проєкту “Флюоресцентний барвник для визначення вмісту сульфорафану в рослинних екстрактах”) та у секції “Медична біологія та генетика”  Яцків Ірина та Лабич Іванна –  ІІ місце  (“Проростки броколі запобігають експериментально індукованому ожирінню мишей”), Додон Дарʼя – ІІ місце (“Вплив проростків броколі та кафетерійної дієти на маркери запалення та системи детоксикації ксенобіотиків у печінці мишей”), Василишин Оксана та Іваночко Марʼян – ІІІ місце (“Модуляція окремих гематологічних показників у мишей за умови споживання “кафетерійної дієти” та проростків броколі”).
Враження студентів:
“Конференція вражає своєю актуальністю та різноманітністю тем. Це чудова нагода представити результати своїх досліджень, послухати результати колег з інших університетів. Побачити як розвивається наука в області та Україні, подискутувати та обговорити результати. Це був цікавий захід для обміну ідеями з іншими учасниками, а також тренінг з доповіді перед великою публікою за межами нашої кафедри, що є цінним досвідом. “