Наша студентка Світлана Кліщ серед перших студентів кафедри отримала сертифікат онлайн-навчання Coursera

Дуже приємна новина!  Наші студенти-біохіміки 2-го року навчання активно беруть курси в Coursera.
Перший сертифікат отримано!
Biochemical Principles of Energy Metabolism.
Вітаємо щиро Світлану Кліщ!!!

Час карантину багато хто сприймає, як чергові канікули. Так і є для тих викладачів, які працюють лишень за зарплату, і для студентів, які прийшли в університет за папірцем про вищу освіту. Для тих телеканалів, які рекламують фільми про ПрЄподів, бо їх власникам не пощастило в житті з НОРМАЛЬНИМИ викладачами, бо вони не отримали нормальної освіти і виховання.

Але є й інші викладачі і студенти. Для них карантин – це чудовий час отримати нові знання і поділитися ними.

Студентка другого курсу кафедри біохімії та біотехнології Світлана Кліщ вже встигла пройти курс “Біохімічні принципи енергетичного метаболізму” і отримати сертифікат від Корсери (Coursera – принагідно вкотре дякуємо за надану можливість БЕЗКОШТОВНО пройти курс і отримати відповідний сертифікат). До слова, до співпраці з Coursera нас підштовхнула наша співробітниця Уляна Джаман, проректор Валентина Якубів посприяла отриманню такої можливості. Наша Світлана пройшла курс, який розрахований на сім тижнів, за не цілих два дні. Цей курс з одного з досить серйозних роздідів біохімії і варто зазначити, що вона вже прослухала певну частину загального курсу біохімії у професора Галини Семчишин. Але це ні в якому разі не применшує заслуг Світлани, а навіть навпаки – підкреслює, наскільки важлива фахова співпраця викладачів і студентів. Адже саме професор Семчишин запропонувала своїм студентам взяти саме цей курс, а Світлана чудово продемонструвала собі та іншим, що підготовка студентів на нашій кафедрі ведеться на світовому рівні. Я пишаюся ними!!!

Доречі, я рекомендував нашим викладачам враховувати сертифікати Корсери (Coursera) як частину екзамену чи заліку. Але я за те, щоб ДОБРІ студенти постійно повторювали і обговорювали матеріал – це єдиний спосіб перевести знання з короткотривалої пам’яті у довготривалу пам’ять. Саме завдяки наявності знань у довготривалій пам’яті створюється Система знань, а саме це є фундаментом для творчості. Саме так виростають справжні науковці!!!! Світлана має всі шанси вирости у доброго фахівця. Минулого тижня на нашому англомовному семінарі вона зробила чудову пів-годинну доповідь про РНК віруси і, зокрема, про SARS-CoV-2 (Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2). Дякую, Світлано, за те, що ви зробили.

Запам’ятайте, що ваші біохімічні знання потрібні Україні і українцям, бо саме ця пандемія чітко показала, що у нас фахівців з сучасних методів діагностики і навіть використання закордонних наборів і приладів дуже сильно бракує. А всі ці діагностики (а це перший крок до успішного лікування) грунтуються саме на біохімії, на принципах і експериментальному досвіді, які ми даємо студентам на нашій кафедрі.

Світлана Кліщ перша наша ластівка у цьому керунку. Але “перша ластівка весни не робить”. Я ж твердо переконаний, що весна неминуче прийде. Тому, що скоро прилетять зграї ластівок (на нашій кафедрі на право пройти курс у Корсері записався 41!!! студент). А хто сказав, що не можна скористатися нагодою безкоштовного на час пандемії доступу до Корсери і взяти по кілька курсів?

Весна надворі і ластівки її славлять, наші ластівки! Щасти Вам!!!

Прокоментував завідувач кафедри Лущак В.І.