Профорієнтаційна зустріч у Рогатинському ліцеї

9 травня 2023 року в Рогатинському ліцеї “Гімназія імені Володимира Великого” Рогатинської міської ради співробітники кафедри біохімії та біотехнології провели профорієнтаційний захід для ліцеїстів 10-11 класів.

Доцент кафедри Віктор Гусак розповів учням про підхід до навчання «від науки» – максимальне залучення студентів до наукових досліджень. Учням продемонстрували обладнання кафедри і можливості його застосування як в навчанні, так і в роботі за спеціальністю в природничій сфері. Під час зустрічі учні дізналися про умови вступу до університету, особливості організації освітнього процесу й дозвілля, академічну мобільність, роботу спортивних секцій і гуртків, а також про основні напрями наукової діяльності та перспектив майбутнього працевлаштування науковця-дослідника в Україні та за кордоном. Також їм розповіли про різноманітні тренінги на базі кафедри біохімії та біотехнології, зокрема Школу юного біохіміка.

Аспіранти кафедри біохімії та біотехнології Віталій Балацький та Олег Дем’янчук показали учням модельні організми, які використовуються в експериментальній біології – плодові мушки і миші, провели серію експериментів, де учні мали змогу розглянути зразки під бінокуляром. Учні також мали змогу дослідити процес реакції «йодний годинник» та розглянути зблизька мікроклональне розмноження рослин. Ми сподіваємось, що даний захід допоміг учням краще зрозуміти роботу біохіміка та що чекає на студентів та випускників кафедри.

Висловлюємо щиру подяку за допомогу в організації заходу директору ліцею ДОРОНЮКУ Ігорю Васильовичу