Доцент Дмитро Господарьов взяв участь у зустрічі, організованій платформою MetaLab, щодо майбутнього лабораторії сталих матеріалів

Зустріч підприємців і дизайнерів з фахівцями у сферах біотехнологій, біохімії та медицини відбулась в інноваційному центрі Промприлад.Реновація. Зустріч відбулась в рамках проєкту «Tolocar», який, в свою чергу, фінансується Федеральним Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung). Проєкт підтримує мобільні мейкерспейси – спільні робочі простори для майстрування, прототипування, навчання і дослідження.

Дмитро вже віддавна культивує комбучу – симбіотичну культуру різних видів оцтовокислих бактерій та дріжджів, яка є джерелом унікального матеріалу бактеріальної целюлози. Целюлоза, вироблена бактеріями, вже декілька десятків років використовується дизайнерами для виготовлення оригінального одягу, взуття та предметів побуту. В лабораторних умовах Дмитро отримує невеликі шматки бактеріальної целюлози, шукаючи найбільш оптимальні умови для швидкого отримання якісного матеріалу. Лабораторія у мейкерспейсі може дозволити сміливіші та масштабніші експерименти з розробкою сталих матеріалів, включаючи бактеріальну целюлозу.

Інформація про зустріч на Фейсбук-сторінці MetaLab