Вітаємо Олега Лущака, Ольгу Стрільбицьку та Світлану Кліщ з публікацією оглядової статті в Ageing Research Reviews

Вітаємо Олега Лущака, Ольгу Стрільбицьку та Світлану Кліщ з публікацією оглядової статті – “Intermittent fasting and longevity: From animal models to implication for humans” у престижному міжнародному журналі Ageing Research Reviews (імпакт-фактор – 13,1)! Співавтором статті є також професор Кеннет Сторі з Карлтонського університету (м. Оттава, Канада), а також Олександр Коляда з Інституту геронтології ім. Д.Ф.Чеботарьова НАМН України.
Інтервальне голодування – це режим харчування, який характеризуються періодичними циклами обмеження калорій та/або поживних речовин, після яких настає період повноцінного харчування. У оглядовій статті обговорено корисні ефекти інтервального голодування на метаболізм, ендокринну та серцево-судинну системи, профілактику раку, здоров’я мозку, нейродегенеративні процеси та старіння. Узагальнено експериментальні дані на моделях гризунів та клінічні дослідження для можливості чіткої інтерпретації результатів і встановленні основних механізмів дії інтервального голодування. Основним висновком роботи є те, що інтервальне голодування можна вважати нефармакологічною стратегією продовження тривалості життя та зниження ризику вікових захворювань.
З роботою ви можете ознайомитись за посиланням https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1568163724000928?fbclid=IwAR1u48Kj4oBPJd7J7HbrjjNU6LsQzKIK8Y8j0P3ladP–XKbnogK7aNSyvo