Студент кафедри біохімії та біотехнології ПНУ Святослав Харук взяв участь в науково-практичному інтенсиві від компанії Ензим (м. Львів)

Науково-практичний інтенсив проходив протягом 3 днів з 4 по 6 листопада 2022 року. Перший день проходив у форматі воркшопів та презентації учасників, де кожен розповів про себе, свій досвід, навчання.
В суботу відбувся воркшоп про історію біотехнології, а також про пекарські дріжджі. Крім того, учасникам спершу провели екскурсію по R&D лабораторії, де згодом вони працювали над отриманням дріжджового концентрату після процесу ферментації і пресованих дріжджів, також визначали їх підйомну силу. Здійснювали пробопідготовку для визначення вмісту глютамінової кислоти в зразках, ознайомились із роботою високоефективного рідинного хроматографа (ВЕРХ).
В неділю учасники підбивали підсумки експериментальної частини роботи, зокрема визначення концентрації L-глутамату в дріжджах, аналізували дані хроматографії, а також здійснювали сенсорне профілювання дослідних зразків (характеризували за інтенсивністю основних смакових ознак: умамі, солоний, м’ясний, смажений).
«Цей практичний інтенсив дозволив застосувати свої теоретичні знання, отримані під час навчання та познайомитись із людьми з різних куточків України.» – зазначає Святослав.

Бажаємо Святославу не зупинятись на досягнутому, а також, щоб отримані знання й навички стали в нагоді в майбутньому!